28 Jan. 2016 bron. Railhobby

Het Landgoed Flevorama

 

De ModelSpoorClubHuizen (MSCH) is opgericht in 2011. Gestart in een ruimte op een kinderdagverblijf op de Slotplaats in Huizen en sinds 2012 gevestigd in schoolgebouw "Het Lopertje" aan de Jan van Galenstraat 35 in Huizen.

De modulebaan is gebouwd in schaal 1:87 - HO en gesitueerd op de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug, tussen de stad Utrecht en 't Gooi. De tijdperken waarin wordt gereden en gebouwd zijn de tijdperken III, IV en V. Ook de gebouwen zijn originele kopieën, waarvan er een aantal helaas zijn gesloopt. Ze komen uit Baarn, Blaricum, Bussum, Huizen, Soest en Utrecht.

In het gedeelte van Baarn is het station van de NCS (Nederlandse Centraal Spoorwegmaatschappij), met de locloods en de kolenopslagplaats, weergegeven. Het station is nu bekend als restaurant "De Generaal". Van Blaricum zijn de Schaapskooi (met schapengeluid) en de Tafelberg uitgebeeld.

Uit Bussum is een deel van de Cacaofabriek van Bensdorp weergegeven met een draaiende stoommachine en rokende schoorsteen.

Huizen is vertegenwoordigd door het , in de jaren vijftig van de vorige eeuw gesloopte, station van de "Gooische Moordenaar", de Botterwerf en het restaurant "De Kalkovens".

Soest wordt uitgebeeld door het station en stationsomgeving waar een schilder actief is.

Het middelpunt van onze baan is het station van Utrecht CS uit de periode van vlak voor de bouw van Hoog Catharijne, het einde van de jaren ’60. Ons station heeft 9 sporen, waarvan 3 Buurtsporen voor de treinen via Soest naar Baarn en 6 doorgaande sporen.

Onze baan heeft een lengte van ongeveer 25 meter, waarop ruim 100 meter rails en zo’n 70 wissels en kruiswissels liggen. Onder de baan ligt een heel netwerk aan bedrading voor de voeding van de rails, voeding van de verlichting, beveiliging, aansturing en data overdracht.

Ook maken wij gebruik van camera’s voor controle van de treinenloop.

Op dit moment zijn wij bezig met digitalisering van de treinenloop en daarmee samenhangend de beveiliging. Ook wordt er een busbaan aangelegd tussen de stations van Huizen en Utrecht waarop de bussen automatisch rijden.

Wij werken iedere dinsdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur aan de baan, houden 1x per jaar in november open dagen en betalen € 25,00 contributie per maand.

 

Welkom op onze site

 

 

Voor meer foto's en informatie over de projecten klik op de button links bovenaan (Mobiel), of volg het menu (Desktop)